Neslihan Girgin

Neslihan Girgin

Hakkında
1979 yılında İzmir’de doğdu. 1998 yılında Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans eğitimine başladı. Eğitimi süresince Ege Üniversite Tıp Fakültesi Yetişkin Psikiyatrisi Anabilim Dalı’nda, Ege Üniversitesi’nin düzenlediği Eshot Çalışanları için İnsan İlişkileri Eğitim Seminerlerinde, Ege Üniversitesi’nin anaokulunda, Doç. Dr. Azmi Varan’ın yaptığı çalışmalarda veri toplama ekibinde staj deneyimi edindi. Ege Üniversitesi2nin kapalı yetişkin servisinde ve 9 Eylül Üniversitesi’nin Çocuk servislerinde staj deneyimi edindi. Ayrıca 9 Eylül Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı’nın 1 yıl boyunca çalışmalarına ve eğitimlerine stajyer Psikolog olarak katılmaya hak kazandı. Eğitimi sürecinde, 2002-2003 yılında, Özel Eğitim alanındaki çalışmaları, yöntem ve teknikleri öğrenmek, farklı tanı gruplarını gözlemlemek ve çocuklarla bireysel çalışmaları yakından anlayıp değerlendirmek için 1 yıl boyunca özel eğitim merkezinin çalışmalarına katıldı. Psikolog kimliğinin kazandırdığı bilgi ve tecrübe ile Özel Eğitim alanında görev yapma düşüncesi onu bu alanda çalışmaya yönlendirdi. Böylece Özel eğitim alanındaki bu keyifli serüven 2002 yılında başladı. 2009 yılından itibaren Dünya ailesine katılıp Dünya Özel Eğitim ve Psikolojik Danışma merkezinde çalışmaya başladı.

Çalışma Alanları:
Çocuklarla yaptığı çalışmalarda; özellikle, Yaygın Gelişimsel Bozukluk (YGB) alanında;
Otizm,
Asperger,
Atipik Otizm,
BTA,
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite,
Öğrenme Güçlüğü, Kaygı Bozuklukları,
Duygusal Çatışmalar

Sensory Integration (Duyu Bütünleme) bazlı çalışmalar:

Filial Terapi, Oyun Terapisi,
Dır-floortime,
Otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalar ve uygulamalı davranış analizi programları çerçevesinde değerlendirmeler yaparak eğitim programları oluşturmaktadır.
Ailelerin yönlendirilmesi ve eğitim sürecine hazırlanmasına, çocuk ebeveyn iletişiminin çözümlenmesi ve farkındalığın arttırılmasına yönelik aile danışmanlığı yapmaktadır.

Katıldığı Eğitimler, Sertifikaları:

Yetişkin çalışmalarında; John Parr, PTSTA ve Azmi Varan’ın Transaksiyonel Analiz çalışmalarına katılmıştır “TA 101”. İmge Terapisi çalışmasını Uzm. Psk. Tuncay Özer’den almıştır. 1. ,2. ve 3. Basamak Hipnoz Eğitimini tamamlamış NLPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Tıbbi Hipnoz Teorik Bilgiler Eğitimini almıştır. 1 yıl süren eğitimler ve süpervizyon çalışmaları eşliğinde Hipnoz Uygulayıcısı olmuştur. 2014 yılında Prof. Dr. Kadir Özer’den “Bilişsel Davranışçı Terapi” eğitimi almıştır. 2014 yılında 300 saat teorik 150 saat uygulamalı olmak üzere toplam 450 saatlik “Aile Danışmanlığı Eğitim Programı’nı” Katip Çelebi Üniversitesi’nden tamamlamıştır. 2014 yılında Özel Eğitim Uzmanı Psk. Gülser Vardarcı “Duyu Bütünleme Terpisi ve Otizm Eğitimci Süpervizyon Çalışmalarına” katılmıştır. 2018 yılında Dr. Tamer Ergin’den PASS Bilişsel Müdehale Programı eğitimi almıştır. 2018 yılında “Yetenek ve Öğrenme Sempozyumuna” ve “Yetenek Haritaları” atölye çalışmasına katılmıştır. 2019 yılında PREP eğitimi almıştır. 2020 yılımda Moris Şaul Ve Beki Şikar’ın düzenlediği “Mindfullness Farkındalık Meditasyonu” çalışmasına katılmıştır. 2021 yılında “Pratiklerle Dikkat ve Konsantrasyon” eğitimini Kemal Karadayı’dan almıştır. 2021 yılında Ahu Bade Nilgün’ün eğitimci olduğu “Yeni Dönemde Hayatta Kalmak için Dijital Yetkinlikler” çalışmasına katılmıştır. T.C. Sağlık Bakanlığı’nca 1219 Sayılı Kanunun geçici 7.maddesi doğrultusunda yapılan sınavda Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları Yetkinlik Belgesi’ne sahip olup bu kapsamında psikolojinin tıbbi uygulamalarında görev almaya hak kazanmıştır. Kurumsal danışmanlık hizmetleri kapsamında 2020-2021 döneminde Hugo Boss’da Kurum Psikologu olarak çalışmış, “İyilik-Sağlık” programı kapsamındaki proje çalışmalarına katılmıştır.

Katıldığı Seminer, Kongreler:
2012 yılında “Uluslararası Katılımlı İzmir 1. Otizm Kongresi – Tanıdan Yaşama Otizm: Doğrular ve Yanlışlar” 2 günlük Kongrede bulunmuştur. 2016 yılında Türk Psikologlar Derneğinin düzenlediği “Ulusal Psikoloji Kongresi’ne” katılmıştır. Okullarda, özel veya resmi kurum ve kuruluşlarda; Çocuk ve ebeveyn iletişimi, otizmi anlamak, yorumlamak ve onunla yaşamak, asperger tanılı bir çocuğu hayat nasıl hazırlarız, atipik otizm nedir, dikkat eksiliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı almış bir çocuğu anlamak, sosyal uyum problemleri ile başa çıkabilme, duyu bütünleme çalışmaları neden gereklidir, öğrenme güçlüğünde duyu bütünleme nasıl kullanılır, rahatlama ve telkin yöntemlerinin bizim için önemi, stres ile başa çıkabilme, kaynaştırma eğitimi, bep çalışmaları, yetkin öğretmenlik modelleri, sosyal beceri modelleri, yeni normali anlamak gibi konu başlıkları altında çeşitli seminer ve eğitimler vermektedir.
Üyesi Olduğu Dernekler:
İBYAD – İzmir Basın Yayın Derneği’nin üyelerinden olup 2021 yılından itibaren Gazetemizmir’de köşe yazarlığı yapmaktadır.