Psikoloğa giderken çocuğuma ne söylemeliyim ?

Psikoloğa giderken çocuğuma ne söylemeliyim ?

Birçok ebeveyn çocuğunu psikoloğa getirirken ne söyleyeceğini konusunda güçlük yaşamaktadır. İlk kez psikoloğa gidecek olan çocuklar, yetişkinler gibi kaygılı olabilmektedir. Kimi çocuk cezalandırıldığını veya ebeveyninden ayrı kaldığını düşünürken kimisi de kendisini ‘sorunlu çocuk’ olarak görebilmektedir. 📌 Çocuğun neden bir uzmana…

 ÇOCUĞUM NEDEN OKULA GİTMEK İSTEMİYOR ?

ÇOCUĞUM NEDEN OKULA GİTMEK İSTEMİYOR ?

Okula başlamak çocuğun alışmış olduğu ve kendini en güvende hissettiği alandan yani ailesinin yanından ayrılmak için attığı ilk resmi adımdır. Bu dönem hem çocuklar hem de ebeveynler için her ne kadar heyecanlı bir süreç olsa da okula başlama döneminde bazı…

 Ergenlik dönemi ve Ebeveyn Çatışması: Çocuğuma neler oluyor ?

Ergenlik dönemi ve Ebeveyn Çatışması: Çocuğuma neler oluyor ?

🔖Ergenlik dönemi özgürlük duygusunun artış gösterdiği ve bireylerin değişen psikolojik durumuyla birlikte; fiziksel, bilişsel, psiko-sosyal ve duygusal açıdan bir değişim sürecine girdiği dönemdir. Bu dönemde ergen; yaşadığı biyolojik ve psikolojik değişimlerle karşı karşıya kalmakta ve kendi kimliğini oluşturmaya çalışmaktadır.🔖Bu dönemde…

 ANAOKULUNA BAŞLAMAK       

ANAOKULUNA BAŞLAMAK       

Okula yeni başlayan çocuklar   ve yaz tatili sonrası bir üst yaş grubuna devam edecek olan çocuklarda da görülebilecek ‘’Okul Korkusu’’ çocuğunu anaokuluna göndermek isteyen çoğu ailenin öncelikle düşündüğü hususdur diyebiliriz. Uzmanlar tarafından bu konu da yapılan açıklamaların ve verilen önerilerin…

 Öfke Nasıl Kontrol Edilir ?

Öfke Nasıl Kontrol Edilir ?

 Kalbi  güm  güm  çarpıyordu , nabzı 100’ün üzerine fırlamıştı , dudakları sımsıkı kapalıydı; tek  çizgi olmuştu sanki. Tüm vücudu titriyordu. Pörtlemiş gözlerinin içinden göz bebekleri fırlayacak gibiydi. Migren şakaklardan usul usul geliyordu. İçindeki yanardağ harekete geçmişti yine.  Söyleyemedikleri , hayal kırıklıkları öyle kızgın bir…

 PROPRİOSEPTİF DUYU

PROPRİOSEPTİF DUYU

Vücudumuza derin duyu hissi veren ve içten gelen duyudur. Kas, eklem, tendon ve fasyada bulunur gelen bilgiyi beyne iletir. Vücudumuzun pozisyonu ve uzaydaki hareketlerimiz hakkında bilgi verir. Bu bilgiler doğru işlenirse vücut farkındalığımız artar.⦁ Kaslarımızın ne kadar ve ne hızla…

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ         Ülkemizde “Özel Öğrenme Güçlüğü” yaşayan çocuk sayısı oldukça fazladır. Özel öğrenme güçlüğü, eğitimciler ve aileler tarafından yeterince bilinmediğinden bu özel durumu olan çocuklar gerek okul içinde gerekse aile ve çevre içinde pek çok zorlukla karşılaşmaktadırlar. Öğrenme…

Yeni Normalleşmeye Geçerken

‘’ Bu yoğurdu sarımsaklasak da mı saklasak, sarımsaklamasak da mı saklasak? Yeni normalleşme günleri aynı böyle hissettiriyor. Zihnimde dönen bir tekerleme var sanki; biraz tuhaf, biraz karışık. Normalleşsek de mi hayata karışsak? Henüz normalleşmesek  de biraz daha evlerimizde mi kalsak?…

Sosyal beceri nedir ? Hangi davranışlar bunu kapsar ?

Sosyal beceri kavramını bireyin toplumdaki kişilerle etkili iletişimini sağlayan, sosyal kabul edilebilir davranışları sergileme, sosyal kabul görmeyen davranışlardan kaçınma ve hem kendi hem de topluma yararlı davranışları sergileme becerilerine sahip olmak şeklinde açıklayabiliriz. 🍃 Yapılan bir çok çalışma akademik becerilerle…

Normalleşmeyi Normalleştirebilmek

Çocuklarımızı öpüp okula yolladığımız, elimize çantamızı alıp işe gittiğimiz o günler biraz geride kalmış gibi görünüyor. Çantamıza dezenfektanımızı koymadan, maskemizi takmadan dışarı çıkamadığımız bugünlerde yeniden eski rutinlerimize dönmek, bir o kadar değişik bir deneyim haline gelmeye başladı. “Bilim ilerledi, teknoloji…