Çocuk ve Ergen başvuru formu

Yetişkinler için başvuru formu

Online Danışmanlık onam formu

Korona Gönüllü formu

Yüz Yüze Görüşme formu

Online Psikolojik Danışmanlık / Online Danışmanlık Nedir?
İnternet üzerinden bilgisayar, tablet veya telefon destekli çevrimiçi (online) olarak görüntülü bir şekilde yapılan profesyonel psikolojik danışmanlık görüşmeleridir. Farklı ülke veya şehirlerde ikamet eden ya da sağlık vb. çeşitli sebeplerle merkezlerimize gelerek psikolojik danışmanlık alma olanağı bulunmayan kişilere yöneliktir. Bulunduğunuz ortamdan ayrılmadan bir uzmana ulaşabileceğiniz ve danışmanlık alabileceğiniz en sağlıklı ve pratik yöntem.
Online Psikolojik Danışmanlık Ülkelerin Geçerli Mesleki Birlikleri Tarafından Kabul Görmüş Bir Yöntem Midir?
Tele psikoloji ve online psikolog kavramları ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmaya başlamıştır. Bilgisayar destekli çevrimiçi (online) Psikolojik Danışmanlık adı ile tanımladığımız hizmet, ülkemizde Türk Psikologlar Derneği Etik Yönetmeliği’nin 7.4 numaralı maddesinde Geleneksel olmayan Psikoterapi Ortamları başlığı altında sınıflandırılmaktadır.
Online Psikolojik Danışmanlık Görüşmesinin Yapılacağı Ortamı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
İlk olarak görüşme yapılacak ortamın sessizliği ve bu sessiz ortamın korunması önemlidir. Bu nedenle ortamda bulunan elektronik aletlerin kapalı olması, dikkatinizin dağılmaması ve görüşmenin verimli geçmesi için önemlidir.
Online görüşmelerde de yüz yüze görüşmelerde olduğu gibi mahremiyet ve gizlilik temel kuraldır. Seans sürecindeki konuşmaların 3. Bir kişi tarafından duyulmaması için bulunan ortamdaki gerekli düzenlemelerin önceden yapılması önemlidir.
Görüşmelerin bölünmemesi amacıyla odaya girip çıkan insanlar olmamasına yönelik önlemler alınmalı; cep telefonunun tamamen kapalı ya da sessize alınmış ve uzak bir yerde tutulması konusunda gereken özen gösterilmelidir.

Online Psikolojik Danışmanlık Hangi Durumlarda Uygun Değildir?
• Psikiyatrik atak veya psikiyatrik kriz durumları için uygun değildir.
• 18 yaşın altındaki kişiler için uygun değildir.
• Aile ve çift terapisi için uygun değildir.
• Şiddetli depresyon, intihar düşünceleri ve kendine zarar verme gibi durumların varlığında uygun değildir.
• Kişinin başkaları tarafından zarar gördüğü durumlar için uygun değildir.
• Kişinin başkalarına zarar verme riskinin bulunduğu durumlar için uygun değildir.
• Alkol ve Madde bağımlılığının tedavisinde uygun değildir.
• Cinsel İşlev Bozukluklarının tedavisi için uygun değildir.

Online Danışmanlık Görüşmeleri İçin Gereken Teknik Altyapı Nedir?
Hızlı ve kesintisiz bir internet bağlantısı, Skype programının kurulu olduğu tercihen bir bilgisayar, tablet veya cep telefonu gereklidir.

Online Danışmanlık Görüşmeleri İçin Genel Bilgilendirme ve Uyulması Gereken Kurallar
1. Online Danışmanlık hizmeti görüntülü ve sesli olarak Skype programı üzerinden yapılır.
2. Online Danışmanlık görüşmeleri merkezimizde gerçekleşen diğer görüşmelerle aynı standartlarda uygulanmakta olup görüşme süresi 45 dakika ile sınırlıdır. Görüşmeler süresince başlangıçta belirlenen hedefler ve danışanın ilerlemesi ile paralel olarak görüşme sıklığı uzman tarafından belirlenir.
3. Online Danışmanlık görüşmeleri merkezimizin çalışma gün ve saatleri içinde gerçekleştirilir. Merkezimiz Pazar günleri kapalıdır. Pazartesi-Cumartesi 09.00-19.00
4. Randevunuzu iptal etmeniz gerektiği durumlarda, en geç seansın 24 saat öncesinde iptal etmeniz halinde ücret iadesi almanız mümkündür.
5. Başvuruda bulunan kişi ile yapılacak olan ilk görüşme değerlendirme görüşmesi olup bu görüşmenin sonrasında görüşmelere online devam etmenin uygun olup olmayacağına karar verilmektedir. Gerekli durumlarda danışan kişi yüz yüze psikoterapi desteği almaya yönlendirebilir.
6. Görüşmeler süresince uzman, gerekli görmesi halinde danışanı yüz yüze görüşme için yönlendirebilir ya da daha ileri bir değerlendirme, teşhis ya da tedavi sürecinin gerekli olduğunu tespit etmesi halinde psikiyatri uzmanına yönlendirebilir.
7. Online Danışmanlık görüşmeleri merkezimizde gerçekleşen diğer görüşmelerle aynı standartlarda uygulanmakta olup ödemelerin nasıl yapılabileceği ile ilgili merkezimiz telefonları ile bilgi alabilirsiniz.
8. Danışan, merkezimizden yüz yüze ya da online görüşme hizmeti almayı kabul etmesi halinde, görüşmelerin sesli ya da görüntülü kaydını izinsiz olarak almayacağını da kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılır.
9. Yapılan görüşmelerde gizlilik prensibine bağlı kalınmakta ve etik ilkelerle ilgili kurallar izlenmektedir. Terapist, danışan tarafından paylaşılan tüm bilgileri bu gizlilik kuralları doğrultusunda saklı tutmakla yükümlüdür. Ancak terapist, danışanın onayı olmaksızın, danışanın kendisinin ve/veya başka birisinin hayati tehlikesi söz konusu olması halinde ya da mahkeme kararı gibi hukuki zorunluluk gerektiren durumlarda bu bilgileri paylaşabilir (Türk Psikologlar Derneği Etik Yönetmeliği).
10. Terapistin, görüşmeler süresince bazı konularla ilgili bilgi edinmesi halinde bu durumlarla ilgili Türk Ceza Kanunu (Madde 278-279-280) uyarınca bildirim yükümlülüğü vardır. Danışanın ya da başkasının hayatının tehlike altında olması ya da çocuk tacizi gibi bir suçun söz konusu olması halinde, terapist bu durumu derhal gerekli mercilere iletmek zorundadır.